valpbilder och träning

Hittade lite valpbilder på Rocky i mormor och morfars dator. Vet inte ens om vi har dom hemma faktiskt. Riktigt söta är dom då, i alla fall! :) Tagna av Emelie och Mathias på Kennel Quai's.

image33
Syrran Rexi och Rocky

image34
Söt och stilig! Blir det bättre än så? :)

image35
Snygging

Ja, inte är det väl konstigt att vi blev kär i honom? :) Ikväll blir det promenad och träning för pojkarna. Vet inte riktigt i vilken form ännu.. Ska försöka befästa fot med Bonzo lite bättre. Han sätter sig oftast jättebra, men när det är dags att gå så blir han så flamsig. Han blir jättelätt alldeles för uppspelt och börjar hoppa och ska "kramas". Han är för glad helt enkelt! Haha ;) Nää.. Får försöka lista ut hur jag ska fixa det där. Vad mamma har för någonting planerat för Rocky, vet jag inte riktigt. Jag och Bosse får väl fortsätta jobba mot vårat mål.

Önska oss lycka till! Det kan nog behövas... ;)

mys

Bonzo kom och la sig hos mig i natt. Det är såååå mysigt att borra ner ansiktet i hans päls! Han är så lurvig. Som en liten björnunge! :') Lite extra mysigt blir det när han ligger och snarkar, hehe. Ute och sprang var han också, våran tokstolle. Han är nog den sötaste schäfer jag någonsin sett! Han ser fortfarande ut som en valp i ansiktet och kommer nog alltid att göra det.

Rocky är ju såklart också söt, men han är även stilig och graciös - vilket är mer än vad man kan säga om Bonzo ;) Hehe, han är en riktig clown! Dom är speciella båda två, fast på väldigt olika sätt. Våra små ädelstenar..

image27  image28
Rocky som valp                                                      Bonzo som valp

image29
Sötnosar! (Kolla in Bosses öron! ;P)

dagens promenad

Klicka på bilderna för att få dem större!


  
    
       

En liten bildpyramid från dagens promenad. Dom sprang som galningar i nysnön! Fick massor av fina bilder, men de här får duga. I alla fall till en början. Nu måste jag börja göra mig i ordning och fara och jobba. Trevlig helg!

förväntansfull

Nu har jag äntligen tagit tummen ur ... ja, ni fattar, och hört av mig till Brukshundsklubben! Nästa torsdag ska jag och Rocky prova på agility för första gången. Spännande! :) Hade kunnat fara idag, men det var med så kort varsel så jag hade inte hunnit ta mig ut dit. Ska bli kul att se vad Rocky tycker.

Har äntligen börjat ta tag i saker. Har velat göra så mycket, men det har aldrig blivit av. Mycket snack och lite verkstad helt enkelt. Nu börjar det hända grejer, känns det som :) Första steget mot att uppfylla mitt nyårslöfte är taget!

lydnad

Valet föll på Lydnadsboken av  Memea Mohlin. Förhoppningsvis innehåller den massa tips :) Är det någon som är insatt i det här med att tävla i lydnad, får ni gärna dela med er av lite tips och trix. Det kan nog behövas ;)

image16

Nu är det bara att dyka ner i boken och suga åt sig lite information!

freestyle

Har suttit och kollat på videoklipp från olika freestyle tävlingar. Freestyle är inte direkt någonting som jag, personligen, är särskilt intresserad av, men imponerad blir man i alla fall. Blev genast jättesugen på att träna lydnad. Kanske man ska ställa upp med Bonzo i någon tävling? Mest för skojs skull - resulatet är ju inte det viktigaste för oss. Självklart hoppas jag att det ska gå bra, men mest av allt skulle det bara vara roligt att prova.

Måste läsa i någon av mammas alla hundböcker ;) Behöver mer inspiration!

powerwalk!

Efter skolan tog jag ut Bonzo på en timmes powerwalk. Tänkte träna lite "promenadlydnad". Alltså att han ska kunna gå fint i koppel, inte skälla på hundar och inte försöka rusa fram och hälsa på människor :) Han var superduktig. En unge höll däremot, på att skrämma ihjäl honom, vilket var nära att driva mig till vansinne. Stackars Bonzo höll på att krypa ur skinnet. Var inte alls beredd. Nåja, det löste sig till slut det också.

Han lyssnade på allt jag sa till honom och var jätteuppmärksam! Jag var så stolt över min bebis när jag kom hem, så jag visste inte riktigt var jag skulle ta vägen! :) Han trippade på som en liten ängel, vid min sida. Eftersom han varit så duktig och stannade vi till på hemvägen vid en äng där vi busade lite i snön. Han blev alldeles knäpp, borrade ner huvudet i snön och kastade upp snön i luften. Sedan fick han några små ryck och sprang som en tok. Gullunge!

Efter leken så kunde han koppla om till att vara avslappnad och uppmärksam på en gång. När vi kom hem pussade han lite på Rocky och sedan gick han och lade sig och sov som en stock :)

bildspecial - 2007

Här kommer en liten bildspecial på pojkarna från sommaren 2007! :)

image11
Rocky och Bonzo i Alhamn

image12
I skogen och busar

image13
Är det tillåtet att vara så här söt?
Bonzo poserar

image14
Rocky kan minsann också!

image15
Slashasarna våra! :)


dog brick

Idag har jag varit och inhandlat en Dog brick till grabbarna. Det är en bräda med skjutluckor och under skjutluckorna finns det ett hål när man ska sätta ner godiset. Sedan skjuter man för luckorna igen och så ska hunden - med hjälp av nos och/eller tass - skjuta undan luckan för att få tag i godisen.

Rocky tyckte det var jätteskoj! Han fattade på en gång, och puttade och drog luckorna fram och tillbaka. Om och om igen :) Bonzo såg också ut att tycka om det, men det tog väl lite längre för honom att förstå. Lutade sig ofta tillbaka för att ta sig en funderare ;)

image10

Kommer bli ett perfekt redskap när det är dags för hjärngympa!

kamerakrångel

Skulle ju sätta in en bild på den nya buren, men kortet blev så dåligt (taget med mobilen) så jag struntade i det. Måste fixa min kamera samt nya batterier. Den ÄTER batterier! Tar man 3 kort - med nyinsatta batterier - så tar dom typ slut.

Nåja.. Bild kommer att komma, men inte förrän kameran är fixad! :)

ny bur!

Idag kom killarnas nya bur till bilen (bild kommer senare). Har tillbringat den senaste timmen, eller så, med att städa ur bilen, dammsuga, flytta runt burar åt alla håll och kanter, för att till sist få in den nya buren. Den passade som handen i handsken! :)

Tog sedan ut pojkarna för att träna lite. Tränade mest att vara runt omking samt i bilen. Bonzo är alltid lugn, men Rocky är en annan femma. Han var däremot riktigt duktig idag och skällandet avtog mer och mer eftersom. Har börjat fundera om det är bagageluckan han är rädd för? Provade att stänga den lite i taget, sakta, lite fortare och även helt. Han reagerade helt olika! Gick man långsamt fram och drog ner den lite i taget så var han betydligt lugnare än om man drog ner den snabbt och hela vägen. Tips mottages gärna! Vad tror ni?

Nåja, vi får fortsätta att träna och prova oss fram. Nu måste jag börja göra mig i ordning och åka till skolan :)

bråk

Tack för svaren och all uppmuntran! Känns jättekul att sätta igång. Ska bli väldigt intressant att gå kurser och experimentera lite :)

Alldeles nyss så rök pojkarna ihop. Lät som fasen, fast det varade inte så länge. Återigen så var det Bonzo som började (okej, låter som att det händer hela tiden, men det gör det inte), fast Rocky var snabb på att visa vem som bestämmer. Det var riktigt häftigt att se! Det är första gången han riktigt har visat att det är han som bestämmer. I alla fall så här tydligt.

Han tryckte ner Bonzo med ena tassen över nacken, kollade åt ett annat håll och burrade upp raggen. Han såg enorm ut! Bonzo var motvillig i början, men började slappna av allt eftersom. Man kunde riktigt se hur Rocky vägde av med tassen för att känna om Bonzo var redo för att släppas upp. När han sedan tog bort tassen och sakta gick iväg (rörde sig som en riktig ledare), så var Bonzo alldeles cool lugn. Han gick sedan fram till Rocky och visade sig undergiven och så var saken ur världen.

Rocky såg precis ut som en människa som tillrättavisade en bångstyrig hund. Rocky var vår egen Cesar Millan idag. Låter kanske som att jag är fascinerad av deras slagsmål - så är det givetvis inte! Däremot är jag imponerad av Rockys lugn och ledarskap samt hur han löste situationen. Bonzo blev lugn som en filbunke och Rocky fick sitt budskap framfört. Helt smärtfritt! Tack och lov..

funderingar

Var tvungen att fara in till skolan idag så jag har tagit tabletter och massvis med nässpray och börjar känna mig som människa igen. I alla fall när febern håller sig undan.. När jag kom hem passade jag på att träna pojkarna lite, medan jag kände mig någorlunda pigg. Blev ingenting avancerat (vår hall är ju inte så superstor, direkt), mest saker dom redan kan. Med Rocky kunde jag inte hålla mig, utan började träna in lite trick. Var första gången vi testade, och han såg väldigt förbryllad ut kan jag tala om! Stackarn :')

Har funderat lite kring mitt nyårslöfte, främst att-prova-någonting-nytt-löftet. Är jäääättesugen på att testa skydd och det är nog det första jag kommer att göra. Vad jag däremot undrar är om hunden måste kunna vissa kommandon redan innan man kommer på nybörjarkurs. I sådana fall, vilka kommandon? :)

Sedan kan man ju inte hålla sig för att undra hur det skulle gå för Bonzo på utställning? ;) Han är ju så söt! Frågan är ju bara om han skulle sköta sig. Blir väldigt lätt uppspelt (många gånger för uppspelt). Kanske man skulle våga sig på att prova det också? Stackars Rocky är ju för ful för utställningar ;) Eller rättare sagt så har han överbett, så det är väl ingen större idé att ställa ut honom. Trots hans brister så är han ändå den snyggaste hunden jag vet! :)

uppskjutet

Nu har jag hunnit bli sjuk igen! Om det är en riktigt ordentlig förkylning eller influensa vet jag inte, men på grund av detta skjuts träningen upp - IGEN! :/ Inte kul alls. Får bara hoppas på att bli frisk nu, så vi kan börja köra igång.

pojkarna på promenad



Klicka på bilderna för att få dom större



RSS 2.0