ny design

Var så less på den gamla (som egentligen bara var provisorisk) designen, så jag rafsade ihop en ny. Lite mer stilren och somrig. Är ju inte sådär jättenya bilder på varken Rocky eller Bonzo, men tycker dom bilderna är fina. Sedan är det ju ett projekt att bara fånga dom på bild! Särskilt Bonzo, vårat lilla yrväder! :)

Så det här får duga tills vidare. Jag är ganska nöjd. Vad tycker ni?

Godmorgon

Vad det gäller det där som jag var så nervös inför så har jag fått svar på det. Vad det gäller är; utbilda Rocky till räddningshund. Det här är någonting jag har velat göra väldigt länge och det var min plan för Quai's Nova. Eftersom hon tyvärr gick bort när hon var 9 månader och jag själv var för ung så blev det aldrig av. Nu har jag alltså chansen. Problemet (om man nu kan kalla det så) är att man kommer inte kunna söka in förrän under 2009. Då jag har pojkvän i London och kommer vara helt klar med skolan 2009, så vet jag inte om jag kommer vara kvar i Luleå då.

Mitt mål är i alla fall att jobba mot att kunna ställa upp och klara inträdesprovet. Ska bli aktiv i OG Luleå och träna året ut, med allt som kan hjälpa oss att uppfylla mitt mål och mer därtill. Sedan återstår det bara att se om jag är kvar här eller inte.

födelsedagskalaset

Lite bilder från tårtätningen tidigare idag. Eftersom Rocky inte fick någon tårta när han fyllde 2 år (den 28de december), så fick han en bit, han också. För att se lite blandande bilder se inlägget nedan

image52
Tårtorna

♦ Inte röra
♦ Mummma :)
 

Rocky i svart/lila och Bonzo i blått

Och sist men inte minst; Dagens tårtätarbild på födelsedagsbarnet själv
image63


bildspecial del 1

Ja, vi börjar väl med lite blandade bilder på pojkarna (hyfsat nya i alla fall) samt bilder från avfrostningen. Än en gång; vill ni ha bilderna större så klicka på dom :)

image36
Rocky är nöjd i alla fall :)

♦ Bonzo leker med matskålen
♦ Airbourne Rocky
♦ Bus i snön!
(Bonzo ser ut som en kloakråtta)
♦ Bosse vill kramas!
♦ Rocky halvstår på huvudet
♦ Cloooooooseup på Bosse
♦ Lillebror har gett Rocky gråa hår
♦ Bröderna Bus

image45
"Okej frysen, here I come!"




snart blir det bilder

Har just grävt fram USB-kabeln till kameran, så snart kommer det komma bilder från den omtalade avfrostningen och dagens lilla födelsedagskalas. Stay tuned! :)

stora killen

Imorgon är det Bosses födelsedag! :) Hela 1 år blir han. Tänkte gratta alla kullsyskon också, när jag ändå är igång. Så ni som känner er träffade och har turen att ha en liten Fina-bebis hemma kan ju ta åt er! :) Tack kan jag ju passa på att säga till Quai's som envisas med att ha så jäklarns fina hundar! :) Måste nästan tacka Bullerbacken också, bara för att jag tycker att Fina är så fin! Tänk att vi har haft lyckan att ha två Fina-bebisar och hela tre Quaisare sammanlagt. Det är inte illa pinkat!

Oj, vilket tacktal det här blev, haha. Skulle bara gratta Bonzo och alla syskon. Så det kan bli ibland! :) Godnatt på er!

vilka guldklimpar vi har! (ibland)

Har fortfarande inte fått något svar :/ (se tidigare inlägg). Håller på att krypa ur skinnet av förväntan och nervositet. Får hoppas att det dimper ner ett svar i inkorgen imorgon.

Både jag och mamma var taggade att fara ut och träna pojkarna ikväll. Vi fixade i ordning allting, klädde på oss, ut med hundarna i bilen, tränade Rocky vid bilen, körde ut bilen och fick punktering. Vilket antiklimax! Hann inte ens lämna gården. Jahapp, inte mycket att göra åt den saken. In med hundarna i huset och så var det dags för däckbyte. Mamma och pappa fixade det ganska så snabbt och under tiden tränade jag hundarna inomhus. Dom fick söka lite och träna lite lydnad. Tränade rulla runt med Rocky, någonting han var klockren på när han var liten (typ 5-6 månader), men som vi inte har tränat sedan dess. Jag hade till och med glömt bort att han kunde det! Nåja, bra gick det i alla fall, när han fattade vad jag ville :)

Sedan var det bara att börja om igen. Klä på oss, ut med hundarna i bilen, träna Rocky (vilket, bara det, tar sin lilla tid) och sedan kunde vi äntligen lämna gården! Hittade en jättebra, lagom stor parkering att använda. Ligger lite i skymundan så den används inte så mycket. Särskilt inte på kvällarna.

Både Rocky och Bonzo gjorde jättebra ifrån sig. Hade superkontakt båda två och trippade på som dom aldrig hade gjort annat. Vad stolt man får vara ibland! Det är sådana stunder man får lov att leva på när dom håller på att driva en till vansinne ;) Har börjat fila på svängarna med Rocky. Särskilt i vänster varv. Det har varit lite si och så med dom, men ikväll var han riktigt duktig. Slarvade inte alls. Till och med Bonzo lyckades träffa in några riktigt klockrena svängar.

Fan, vad kul det är när det går bra! :)

håller tummarna!

Idag har jag återigen hört av mig till Svenska Brukshundsklubben och denna gång får jag förhoppningsvis ett positivt besked. Har frågat om samma sak tidigare, när jag var yngre och fick då ett negativt besked. Nu hoppas vi på bättre tider ;) Blev hänvisad till den som är ansvarig i vårat distrikt. Har mailat honom och väntar nu på svar. Sitter som på nålar och kollar mailen typ en gång i minuten, haha.
Är jättenyfiken!


Hoppas, hoppas att det går vägen! Håll tummarna för mig! Vad det gäller får ni veta när jag har fått svar :)

söndag

Vilken väder det är ute! :) Hur skönt som helst! Pojkarna fick följa med mig och mamma när jag övningskörde och sedan svängde vi förbi parkeringen utanför Coop Arena och tränade lite. Pojkarna var jätteduktiga! Det kom och for bilar, joggande hockeyspelare, cyklister och en och annan gångare. Dom brydde sig inte överhuvudtaget.

Tränade lite fot, stanna, kryp och sådant. Rocky har minst sagt en väldigt speciell kryparstil ;) Vi fick göra allt i vår makt för att inte börja gapskratta, men han är så söt så! Han förstod inte alls vad som var så roligt.

Nu kom bröderna bus just hem från sin långpromenad. Gissar att det är två herrar som kommer ligga och snarka inom en väldigt snar framtid ;) Nu blir det matlagning!

just ja!

Lovade ju att det ska komma upp bilder på Bonzo när han frostar av frysen. Det kommer så fort jag hittat UBS-kabeln till kameran. Håll till godo!

träning och åter träning

Tränade med Bosse igår. Det gick faktiskt väldigt bra, bortsett från lite (stundtals ganska mycket) svammel. Det blir nog den största utmaningen tror jag - att hålla honom lugn och fokuserad. Han blir jättelätt hoppig och svamlar omkring. Man måste verkligen vara försiktig med rösten när man tränar honom. Håller fortfarande på med grunderna, men jag ser redan framsteg :) Han har jättefin kontakt! Släpper en knappt med ögonen. Skitsöt är han, med sitt babyface!

La ut lite godis här och där så Bonzo fick söka lite också. Måste ju säga att det är liite skillnad på Bonzo och Rocky när dom söker, hehe. Rocky blir tok-fokuserad och ger inte upp förrän han hittat allting och även fast han har hittat allting så går han kontrollrundor och ser så att ingenting är kvarlämnat. Bonzo, å andra sidan, är lite mer avslappnad, lunkar omkring vet inte riktigt vad han ska göra. Inte i början i alla fall. När han insett att han ska söka så jobbade han på ganska så bra. Dock inte lika intensivt som Rocky, men han var jätteduktig! :)

stackars bosse .. :)

Mamma pratade med en polis imorse.

P: Är han gammal? (tittar på Rocky)
M: Nä, nyss fyllda två.
P: Jaha .. Tiken då? (tittar på Bonzo)

Hahah.. Stackars Bosse blev misstagen för en tik. Fast vi tycker han är söt i alla fall! Kommer komma upp bilder på honom sen, när han hjälper till att frosta av frysen..

träna, träna, träna ..

Har tränat med Bosse idag. Hade tänkt göra det igår också, men det utgick på grund av baksmälla. Strejkade lite på promenaden igår också, haha. Mamma ville gå superlänge, medan jag ville hem, dricka vatten och sova. Satte mig i snön och väntade på att hon skulle vända och komma tillbaka (hon skulle bara gå en sväng, fram och tillbaka). Detta resulterade i att Rocky inte ville följa med henne. Han sprang i cirklar runt mig, tokrusade till mamma och fort som fasen tillbaka till mig igen. Han var rädd att jag skulle rymma ;) Haha. Han hade nog varit en bra vallhund..

Nåja, tillbaka till Bonzo och dags datum. Tränade lite fot (väldigt grundligt), stanna, ligg och sådant. Han fick även använda Dog bricken. Han blev såå trött, lillebror. Flåsade som en galning. Han orkar inte koncentrera sig så länge och när han blir trött så blir han extra flamsig, så det gäller att ta det lugnt - särskilt nu i början.

Nåja, det är bara att fortsätta och ligga i och förhoppningsvis når vi reslutat! :)

RSS 2.0