lycka är att ha hund! :)

Det fungerar jättebra med promenaderna nu! Inget slit i kopplet, inget tjaffs vid hundmöten och även om han skulle börja spänna sig eller skälla, så vet jag precis hur jag ska hantera det! Det har verkligen ökat mitt självförtroende. Jag vill nästan inte göra annat än att promenera med hundarna! :) Hade ingen aning att man skulle märka så stor skillnad, så snabbt. Ska ut och gå med Bonzo i det vackra vädret snart, medan pappa ska gå med Rocky på isen.

Ha en bra dag!

Umeåresa

Kom nyligen hem från Umeå. Tack så hemskt mycket Emelie och Mathias för gott fika, trevliga pratstunder och framför allt tack för alla tips och råd och hjälp med träningen! Ni är ovärdeliga! :) Bättre uppfödare kan man nog inte ha. Nu är det mycket promenader, möten och ingen bil som gäller framöver. Känns verkligen skönt att veta vad man ska göra. Innan hade man ingen aning. Alla säger och tipsar om olika saker och det den ena tycker är jättebra, tycker nästa är jättedåligt. Nu har vi hittat ett sätt som funkar bra för oss och nu håller vi oss vid det! :)

Lite bilder från dagen

image65
Mamma och Bonzo

image66
Mathias och Ixa, Mamma och Bonzo och Emelie

image67
Ixa och Bonzo

image68

Lite utställningsträning med Bonzo

image69

fredag

Så börjar det bli helg igen. Hoppas på fint väder i helgen. Hade tänkt ta ut pojkarna på en liten fotosession. Vilket i och för sig är lättare sagt än gjort. Särskilt när det gäller lillebror. Han är som en trasdocka. Sätter man sig på huk för att få en bra vinkel så tar det en halv sekund, så står han och slickar en i ansiktet eller provsmakar lite försiktigt på kameran.  Blir det några fina bilder så kommer dom självklart upp här :)

Trevlig helg!

Koppelträning med Bobbo

Gud, vad varmt! Jag kom just in med Bosse och jag håller på att svettas ihjäl! Det är inte överdrivet fint väder här och inte ens särskilt varmt. Måste ha blivit en missberäkning i klädvalet. Nå väl.. Har varit och gått en promenad med Bonzo, i väldigt rask takt. Skiiiitaduktig, var han lillbebisen! :) Blir så stolt över honom. Drog inte det minsta! Han lunkade på så fint, vid min sida. Han blev lite småskeptiskt mot några barn som satt i en vattenpöl och skrapade med spadar efter marken, men han sa ingenting och drog inte då heller. Kollade bara lite nyfiket och fick den där söta Bonzo-minen, då han ser sådär bekymrad och tankspridd ut.
Söto! :)

På hemvägen träffade vi på en liten flicka med en Cavalier. Även fast det var en lång raksträcka och han kunde se dom flera hundra meter innan vi möttes, så blev han varken stirrig, dragig eller skällig. Det är när man kommer så pass nära att man just ska till att mötas han börjar dra lite och mumla. Han har ett väldigt speciellt mummel, lille Bobbo. Och skall också för den delen :)

På det stora hela så tycker jag han har gjort stora framsteg. Särskilt i möten med hundar! Han brukade bli mycket mer uppspelt och skällig förrut, för bara någon månad sedan. Han är alltid så lugn och go och är en riktig fröjd att äga! Även fast han är lite klumpig ibland ;) Nu ska jag börja traska iväg till mormor och morfar. Ska rasta deras hund och sedan fara iväg med honom på agility.

Ingen rast och ingen ro! :) Hejs

Var tog min motivation vägen?

Blä, vad tråkigt det har varit här på bloggen på senaste. Har som ingenting att skriva känns det som. Bara vardagliga promenader och så. All inspiration är som bortblåst :/ Får hålla tummarna att den kommer tillbaka snart. Hoppas alla har haft en trevlig påsk?

Hade tänkt höra om det är någon som skulle vilja hjälpa mig att utställningsträna (och all annan träning för den delen också) lilla Bosse? Har noll inspiration som sagt och när man inte är särskilt erfaren hundtränare så är det svårt att veta var man ska börja. Vill inte lära in saker fel heller. När det gäller utställningen så skulle det vara kul att se vad dom skulle säga om lillebror. Han är ju så fruktansvärt söt! Man måste se honom för att förstå. Sötheten går inte att fånga på bild :) Fast han måste nog bli bättre på att vara kring främmande hundar.

Någon som är intresserad? All hjälp mottages tacksamt..

RSS 2.0