ny bur!

Idag kom killarnas nya bur till bilen (bild kommer senare). Har tillbringat den senaste timmen, eller så, med att städa ur bilen, dammsuga, flytta runt burar åt alla håll och kanter, för att till sist få in den nya buren. Den passade som handen i handsken! :)

Tog sedan ut pojkarna för att träna lite. Tränade mest att vara runt omking samt i bilen. Bonzo är alltid lugn, men Rocky är en annan femma. Han var däremot riktigt duktig idag och skällandet avtog mer och mer eftersom. Har börjat fundera om det är bagageluckan han är rädd för? Provade att stänga den lite i taget, sakta, lite fortare och även helt. Han reagerade helt olika! Gick man långsamt fram och drog ner den lite i taget så var han betydligt lugnare än om man drog ner den snabbt och hela vägen. Tips mottages gärna! Vad tror ni?

Nåja, vi får fortsätta att träna och prova oss fram. Nu måste jag börja göra mig i ordning och åka till skolan :)

Kommentarer
Postat av: Hanna

Tror att det kan funka att klicka med bilen... först när Rocky är i buren i bilen, sedan när du sätter handen mot bagageluckan. Efter lite sådant drar du en aning i luckan (sakta) och klicka direkt (om han är lugn alltså). Gå sedan därifrån lite i taget, bara ngr ggr/dag, avsluta med en kort promenad. Skulle tro att det kan funka... om Rocky är inklickad, alltså. Annars är en sådan inte dyr, ca 40-50 kr, kan användas till allt! :) Sedan när luckan är stängd får han sitta där inne i ngn halv sekund innan du klickar och öppnar luckan och belönar. Sedan kan han kanske vänta tills du hoppar in i baksätet och klickar kanske därifrån?
Tillslut kan ni nog starta bilen, ta en tur runt kvarteret eller så. Och klicka så att han håller sig lugn. :)

Värt att testa?

2008-01-15 @ 16:51:52
URL: http://hem.passagen.se/quais-wira

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0