Lång dag!

Sådär, nu är man nyduschad efter en lååång dag! Bonzos besök hos farbror doktorn blev lite längre än väntat. Vi var tvungna att ta om höftbilden ett par gånger för att det inte blev riktigt rakt. Fast han var ju ganska så söt där han låg på rygg och snarkade ;)Vi lyckades få till en armbågsbild, men när vi skulle vända på honom för att kunna ta den andra, så tyckte herrn att det var dags att vakna. Typiskt.. Han somnade om, men så fort vi rörde på bordet eller skulle justera honom så vaknade han igen. Han som är så himla duktig på att sova annars! Han fick då lite extra sövningsmedel och sedan gick det som på räls. Lyckades till och med få en bra bild på första försöket! ;)

Veterinären sa inte så där jättemycket, men armbågarna såg fina ut. Hon var däremot lite osäker på höger höft, då kulan där inte låg lika långt in i höftskålen som på vänster sida. Hon lät inte så bekymrad, så förhoppningsvis är det bra ändå. Så länge han inte har ont så är då vi nöjda!

Hur gick det för Rocky idag då? Jo, förutom att han passade på att retas lite med mig så var det inte illa. Vi körde uppletande idag och Rocky gjorde ganska bra ifrån sig. Han hittade den nästan på en gång och det är ju då problemen startar. Han måste ju passa på att springa minst 10 ärevarv och stänga av öronen helt och hållet innan han ens funderar på att komma. Springa fram till hundar som tittar på och visa vad duktig han varit tyckte han också var ganska kul. Sa åt honom och då kom han faktiskt. Fick rådet att ta två leksaker och locka med den andra och byta när han kommer. Jag gjorde det och Rocky kollade på mig som om jag var puckad. "Varför ska jag komma och leka med din leksak, när jag redan har en som jag kan leka med själv?". Rocky i ett nötskal! Kändes så pinsamt, så nu ska jag hårdträna honom att komma när han hittar saker.

Vi avslutade med att köra lite lydnad och det gick ganska så bra. Han har börjat lyssna mycket bättre även fast det händer saker runt omkring. I slutändan fick jag känna mig rätt stolt faktiskt! :) Får försöka påminna mig om att han kan vara ganska så fin ... när han vill ;)

Onsdagsplaner

Imorgon kommer det bli en riktig hunddag. Har tagit ledigt från skolan mitt på dagen, så jag och Jonathan kan köra ut till Djursjukhuset med lilla Bonzo. Det har nämligen blivit dags för röntgen. Det är alltid lite pirrigt, man vill ju såklart att dom ska vara utan anmärkning. Fast det borde dom vara, som han skuttar och springer och håller på! ;) Förhoppningsvis har han lika fina höfter som Rocky.

Sedan blir det en sväng tillbaka till skolan och eftermiddagen/kvällen kommer att spenderas helt och hållet med Rocky. Ska ut till Brukshundklubben igen och träna. Kommer bli jättekul! Trivdes verkligen sist, så det känns hur bra som helst :)

Nu ska jag skynda mig iväg till affären och köpa lite choklad och gotta. Är helt död efter ett spinningpass och ett powercore pass.

Håll tummarna imorgon för superbra resultat för Bonzo!

Börjar komma igång

Igår var jag och Rocky ute på Brukshundklubben och träffade lite folk som vi (mest troligt) ska börja träna med. Dom var verkligen trevliga och jag fick ett jättefint välkomnande, så det känns roligt. Rocky var jätteduktig och skötte sig hur bra som helst! :) Eftersom det var så mycket nya intryck och väldigt mycket hundar kunde han inte koncentrera sig så bra, men lite fot och sådant blev det. Jag fick till och med beröm för att han var så duktig trots att han är så pass "grön". Gissa om jag blev stolt! ;) Jonathan tog lite kort och jag hade tänkt kolla igenom dom någon dag och se om det blev några bra. Självklart kommer dom att komma upp här i så fall.  Jag har också blivit erbjuden att följa med en tjej som jag läser svenska med och hennes kompisar ut till klubben och träna en dag i veckan eller så. Kommer nog bli skitskoj! :)

Vi har legat väldigt mycket på latsidan med träningen under sommaren. Dels har jag ju varit ute och rest en del och då är det inte så lätt. Utöver det har vi nog ingen ursäkt, förutom att vi har varit lata då såklart. Så enkelt är det! Har tänkt köra igång nu under hösten så ofta som jag har tid. Har väääldigt mycket i skolan, men ibland måste man ta sig ett paus för att göra någonting roligt också! :)

Nu är jag dödstrött så det blir sängen för min del. Godnatt!

Stackars Bosse

Skulle snabbrasta Bonzo uppe i skogen och helt plötsligt är vi omringade av getingar. Förmodligen fanns det ett jordgetingbo där någonstans som vi måste ha trampat i. Bonzo började vifta med öronen och bete sig konstigt. När vi kom hem så kollade jag igenom honom och är lite lur på att han har blivit stungen kring örat någonstans och eventuellt kring magen/bakdelen. Han verkar vara lite öm kring örat men i övrigt mår han bra. Ska hålla ett extra öga på honom i alla fall, man vet ju aldrig.

En liten smygtitt på våran sommar

Okej, nu ska jag försöka skärpa mig med bloggen. Det är ju nästan så att man får skämmas! Vet inte hur länge sedan det var sen jag uppdaterade. Tänkte bara mjukstarta med lite bilder från sommaren så här på kvällskvisten :)


Bosse räcker ut tungan åt storebror


Jonathan och Rocky på promenad


Jag och Rocky besegrade Ormberget!


Bonzo vågade sig också på klövjeväskan till slut :)


Älsklings Rockan svalkar av sig i skuggan


På pinnjakt


Sedan var det obligatoriskt att springa till närmaste skugga ;)


"Jag kan rulla.. Jag är inte rädd.."

Det får duga för tillfället, nu är jag trött och ska bädda ner mig och se film.
Ha det bra!

RSS 2.0